nl - fr

Ecco Stove

Ecco Stove is gebaseerd op eeuwenoude grondbeginselen, in combinatie met state-of-the-art grondstoffen: silicium en koolstof. Die grondstoffen optimaliseren de doeltreffendheid, verlagen de uitstoot en verminderen de energiekosten. Dankzij de geleidelijke verspreiding van de warmte doorheen de woning, zonder de desbetreffende woonkamer te oververhitten, creëert deze fantastische kachel een constante warmte. De kachel is een innovatieve samenstelling van siliciumcarbide. Het implementeert de unieke voordelen van deze mineralen om in de verbrandingskamer hoge temperaturen te produceren (kenmerkend 900-1000ºC). Tijdens de verbranding functioneert siliciumcarbide als katalysator binnenin de Ecco Stove.

Hoewel Ecco Stove groter is dan andere toestellen is de plaatsing mogelijk in kleinere ruimtes. Omdat hij zijn warmte geleidelijk verspreidt, zal hij de ruimte niet oververhitten. Dit in groot contrast met klassieke materialen zoals staal en gietijzer.

Temperatuur

Kenmerkend is dat de ruimte waarin Ecco Stove staat ongeveer 2 graden warmer is dan de omliggende kamers. Door de langzame straling kan u de deuren openzetten en verspreidt het toestel perfect zijn warmte naar de aangrenzende ruimtes. De gemiddelde temperatuur van de Ecco Stove is 200 ºC (katalyserend op 150ºC). Een traditionele kachel of cassette produceert tot 400-500ºC. Ecco Stove is dé oplossing om een grotere oppervlakte te verwarmen in plaats van de welbepaalde woonkamer te oververhitten.

Warmte

Ecco Stove bestaat uit een labyrint van ingebouwde rook- en luchtkanalen om maximale warmte uit de rookgassen te ontginnen. Op die manier worden verontreinigende rookgassen tot een minimum herleid. De maximale opslag van hitte uit de rookkanalen zorgt voor het optimaal verwarmen van de woning en niet alleen de ruimte waarin de kachel staat. Siliciumcarbide heeft de eigenschap om hitte te absorberen om die dan langzaam te verspreiden. ´CE Standards´ testen hebben uitgewezen dat, eenmaal op temperatuur gekomen, de Ecco Stove na 7u nog steeds 25% van zijn opgenomen hitte verspreidt. Zelfs bij een lagere warmteverspreiding zal een goed geïsoleerde woning na 20kg houtverbruik 14 uren op temperatuur blijven.

Ecco Stove is een uitstekend alternatief voor de klassieke energiebronnen en verwarmingstoestellen. Men kan zeggen dat men minder afhankelijk wordt van energieleveranciers wiens prijzen zonder waarschuwing de hoogte ingaan.

Gebruiksvriendelijkheid

De Ecco Stove wordt eenvoudig bediend. Je legt het hout in de kachel en de efficiënte verbranding doet zijn werk. Je hoeft geen ingewikkelde stookgewoontes aan te leren om een Ecco Stove te bedienen. Ook de assen worden opgevangen in een aparte uitneembare lade.

De Ecco Stove vergt weinig onderhoud. De toegankelijke rookgaskanalen dienen maar één à twee keer per jaar gereinigd te worden. Een ander bijkomend voordeel is dat een Ecco Stove gemakkelijk gedemonteerd en meegenomen kan worden als er sprake is van een toekomstige verhuis of verbouwing.

Conclusie

Ecco Stove, meer dan een houtkachel…

Een Ecco Stove is meer dan een houtkachel. Door zijn uniek design en samenstelling zorgt de kachel voor een maximale warmteopslag en een laagfrequente warmtestraling. Op deze manier heeft u met Ecco Stove niet alleen een buitengewone blikvanger in huis maar bent u zeker van een hoog rendement. Het is een waardevol alternatief voor de traditionele kachel maar vooral ook een betaalbare investering. Een Ecco Stove is een duurzame benadering van houtverbranding. Hout als brandstof is op korte termijn hernieuwbaar. Een Ecco Stove speelt met zijn laag verbruik daarop in en weet door een exceptioneel recuperatiesysteem de uitstoot tot een minimum te beperken.